Keitä me olemme

Kaikki toimintamme perustuu tutkittuun tietoon eläinten käyttäytymisestä ja kognitiosta. Me kouluttajat haluamme olla ajan hermolla eläintenkoulutuksessa ja kouluttaudummekin jatkuvasti lisää ja seuraamme kiinnostuneena tutkimustietoa, jota alalta valmistuu nopeaan tahtiin. Toimintamme on aina eläinlähtöistä ja kouluttajamme ovat sitoutuneita noudattamaan eläintenkouluttajien eettisiä sääntöjä.

Tavoitteenamme on eläimen ja ihmisen mahdollisimman sujuva ja onnellinen arki. Siksi haluamme panostaa siihen, että asiakkaamme saavat luotua eläinystäväänsä mahdollisimman hyvän suhteen ja luottamuksen. Meille on tärkeää, että kaikki toiminta on mukavaa ja stressitöntä sekä ihmisestä, että eläimestä.

 

 

 

NINA EHRSTRÖM

Olen Nina Ehrström,  33-vuotias eläintenkouluttaja Porvoosta. 

Kiinnostukseni eläimiin on alkanut jo lapsena ja elämäni varrella minulla on ollut useita erilaisia eläinystäviä. Sydäntäni lähellä on eläinten oikeudet ja eläinsuojelutyö. Työn ohella teenkin aktiivisesti vapaaehtoistöitä rescuekoirien parissa ja omat koirani ovatkin kaikki olleet rescuekoiria erilaisista taustoista. Lisäksi perheeseemme kuuluu koirien lisäksi myös muita kodinvaihtajaeläimiä, kuten kanoja, possu ja kissoja.

Olen opiskellut koiralähtöiseksi koiran koulutusohjaajaksi (Doi Oy) 2018, ongelmakoirakouluttajaksi (Doi Oy) 2018-2020, sekä suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon (Luksia), josta valmistuin 2020.

Erityisesti sydäntäni lähellä on erilaisten käytöshaasteiden ratkominen. Kaikessa tekemisessä on tärkeää toimia eläimen ehdoilla, ja pyrkiä mahdollisimman stressittömään koulutustilanteeseen. 

Toiselta ammatiltani olen ensihoitaja-sairaanhoitaja, ja koenkin tästä olevan hyötyä myös eläinpuolella. Anatomia ja fysiologia ovat kiinnostuksenkohteitani ja olen perehtynyt paljon muun muassa koirien kipukäytökseen. Työni akuuttihoidossa on opettanut myös sen, että tilanteet harvoin etenevät täysin, kuten oppikirjassa. Näin on myös eläinten käyttäytymishaasteiden kanssa. Tilanne on usein monisyinen ja onkin tärkeää hoitaa juurisyitä taustalla, ei ainoastaan oiretta.

Kotikäyntejä ja koulutusta järjestän pääsääntöisesti Uudenmaan alueella.

Sähköposti: nina@elainopistofauna.com

Puhelin: +358 40 546 9288

 

SANJA MARTIKAINEN

Olen Sanja Martikainen, 33-vuotias helsinkiläinen eläintenkouluttaja.


Eläimet ja eläinsuojeluasiat ovat olleet minulle tärkeitä jo lapsesta saakka. Ensimmäisen oman lemmikkini, suomenlapinkoira Nallen, sain ollessani 14 vuotias. Nallen ansiosta lähdin opiskelemaan eläinalaa ja viime vuodet ovatkin minulla vierähtäneet suurelta osin opiskelujen parissa. Vuonna 2016 valmistuin eläintenhoitajaksi ja sen jälkeen olen kouluttautunut eläintenkouluttajaksi (at). Kodittomat koirat ovat minulle sydämen asia ja olenkin mukana aktiivisena vapaaehtoisena rescuekoiratoiminnassa.

Nallen lähdettyä sateenkaarisilloille muutamia vuosia sitten, aloitin toimimisen kotihoitajana kotia etsiville rescuekoirille. Ensimmäinen hoidokkini Maxy jäikin lopulta luokseni asumaan, sillä sitä oli käytöshaasteiden takia vaikeaa sijoittaa uuteen kotiin, ja olin toki ehtinyt kovasti kiintyä häneen. Myöhemmin laumaamme liittyi opaskoirapentu Nami, joka myös sittemmin jäi luokseni asumaan, kun ei lähtenytkään opaskoiran työhön. Namin kanssa olemme tutustuneet erilaisiin harrastuslajeihin ja tällä hetkellä treenailemme omaksi iloksemme vaihtelevasti milloin mitäkin, mm. rally tokoa, agilityä ja nose workia.

Kouluttajana arvoihini kuuluu vahvasti eläinlähtöisyys ja olen sitoutunut noudattamaan Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä. Itselleni läheisimpiä teemoja eläintenkoulutuskentällä ovat mahdollisimman stressitön ja tasapainoinen arki sekä eläinten virikkeistäminen. Eläimen omaehtoisuuden ja valinnanmahdollisuuksien lisääminen arkeen, etenkin hoitotoimenpiteisiin, on myös eräs hyvin tärkeäksi noussut teema, jonka puolesta haluan puhua. Eläimen tarpeiden tunnistaminen ja niiden kuunteleminen ovat keskeisimpiä seikkoja eläimen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

Kotikäyntejä ja koulutusta järjestän pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla.

Sähköposti: sanja@elainopistofauna.com